skip to Main Content

Yazan

Samuel Beckett

Yöneten

Şahika Tekand

Sahne Tasarımı

Esat Tekand

Sahne Tasarımı Uygulama

Nesli Kayalı

Işık Tasarımı

Şahika Tekand

Efekt Tasarımı

Nilgün Kurtar, Berke Malgaz

Kostüm Tasarımı

Şahika Tekand

Çeviri

Levent Mollamustafaoğlu

Oyuncular (alfabetik sırayla)

Ayşegül Cengiz Akman, Güleser Aktaş, Anıl Doğan Albayrak, Huriye Aliefendioğlu, Cansın Asarlı, Barış Bahçeci, Mehmet Bahattin Genç, Burcu Ger, Verda Habif, Altay İçimsoy, Bilal Yiğit İnal, Betül İngin, Nazlı Deniz Korkmaz, Sema Mağara, Berke Malgaz, Can Özmen, Fadile Paksoy, Cihat Parıltı, Şirin Parkan, Elif Parlak, Begüm Sezer, Burcu Bacanak Şahin, Onur Tanyeri, Tuba Taşdan, Gizem Tileylioğlu, Esra Yıldırım, Berivan Yurtsevener, Burak Zafer

Işık Masası Oyuncuları (alfabetik sırayla)

Damla Ahkemoğlu, Nilgün Kurtar

Yönetmen Yardımcıları (alfabetik sırayla)

Damla Ahkemoğlu, Verda Habif, Bilal Yiğit İnal, Betül İngin, Nilgün Kurtar, Berke Malgaz

20. yüzyılın en önemli ve etkili yazarlarından, modern hayata ve insana dair trajikomik bakış açısını kara mizahla dile getiren, eserlerinde sade ve yalın bir dünya yaratan, eserlerinden bazılarını İngilizce bazılarını ise Fransızca olarak yazan Samuel Beckett’in kısa oyunlarından ‘OYUN’, 1962-1963 yılları arasında İngilizce olarak yazılmış ve ilk olarak Almanya’da Theater Heute dergisinde 1963 yılında Almanca olarak yayınlanmıştır. İlk olarak, gene aynı yılda, Almanya’da Ulmer Tiyatrosu’nda Almanca (Spiel) olarak sahnelenmiştir.

‘OYUN’ iki kadın ve bir erkeğin sıkışıp kaldıkları soyut bir mekan ve durumda yine soyut bir ışığın üstlerinde dolaşmasıyla, hızla konuşarak, konusu geçmişte yaşanmış bir aşk üçgeni olan sıradan öykülerini anlatmaya zorlandığı, tekrarlarla gelişen bir oyundur.

Şahika Tekand’ın 1994-95 tiyatro sezonunda STUDIO OYUNCULARI’nda ve 2012’de İstanbul Şehir Tiyatroları’nda yönettiği ve her seferinde baska bir anlatimla sahnelediği ‘OYUN’, bu kez yeni bir sahneleme ve yeniden STUDIO OYUNCULARI’nın güçlü kadrosu ile seyirci karşısına geliyor.

Tekand’in yeniden düzenleyerek daha önceki sahnelenişlerinden bütünüyle başka bir anlatıma kavuşturduğu, artistik olarak büyük titizlik,kesinlik ve beceri gerektiren, dekorun adeta bir müzik aletine, konuşma örgüsünün bir besteye, ışığın da adeta bir orkestra şefine dönüştüğü bir oyun alanı içinde oynanan ‘OYUN’, oyuncuların gerçek risklerle mücadele ederek, bütün yeteneklerini ortaya koydukları, gerilimli ve eğlenceli bir seyir süreci yaratıyor.

Back To Top